Cinelli kennen veel fietsliefhebbers vast wel. Dat het bedrijf al in 1944 werd opgericht door Cino Cinelli is wat onbekender schat ik in. Cino Cinelli startte het bedrijf op na zijn profcarriere. Hij was maar zes jaar profrenner, maar wist wel podiumplaatsen binnen te harken. En zelfs Milaan-San Remo te winnen.

Mooi design en functionaliteit

Na zijn profcarrière ontwikkelde Cino frames, zadels, sturen en stuurpennen. De producten moesten door hem zelf worden getest, daar stond hij op. Mede daarom werd hij ook wel omschreven als een koppige perfectionist. In 1978 wordt Cinelli overgenomen door Antonio Colombo. De grote baas van de Colombus, de buizenfabrikant. En onder zijn leiding werden elegantie en efficiëntie nog meer uitgebuit. Oftewel het merk zoals we het nu kennen: mooi design, maar ook functioneel.

Cinelli heeft een rijke geschiedenis en ze hebben besloten om die mooie verhalen online te zetten. Op de speciale Cinelli Vintage website vind je het gedetailleerde verhaal van Cinelli. Afgewisseld met oude foto’s, logo’s en heel veel oude catalogussen. Zelfs van het jaar 1948! Heerlijk om doorheen te snuffelen. En voor de echte liefhebber is er ook nog vintage kleding van Cinelli te koop met het bijbehorende vintage logo.

Tags: