Zo nu en dan komt er een documentaire en soms zelfs een film over het wielrennen uit, maar het zijn niet altijd pareltjes. Time Trail is dat misschien wel, wij kijken er in ieder geval naar uit.

Hij ging tijdens de IDFA al in premiere en deze zomer is hij in verschillende zalen in Nederland en België te zien: Time Trial. Ondanks dat we hem zelf nog niet gezien hebben lijkt er een beetje een donkere atmosfeer over de docu te hangen. Niet een ‘feel good’ film, maar wel een die een realistische blik werpt in het professionele koersleven. In zijn laatste jaar wilde hij nog een keer alles eruit halen en liet in die periode een filmploeg alles volgen.

Nu is de carrière van Millar gelukkig niet het gemiddelde verhaal van de gemiddelde beroepsrenner met zijn dopingschorsing en alles, maar hij heeft wel heel wat jaren ervaring om over te vertellen. Hij geeft zelf ook de voice-over en als je hem een beetje kent weet je dat hij een vlotte prater is waar je goed naar kan luisteren. Alles bij elkaar genoeg ingrediënten voor een heel interessante documentaire daarom, denken wij.

Maandag 16 juli zal er een speciale voorstelling zijn in LantarenVenster in Rotterdam waar Mart Smeets de film zal voorbespreken. Na afloop zal hij hier nog verder op ingaan met Maarten den Bakker en John den Braber. Hieronder de trailer.

Meer info via Cinema Delicatessen

Tags: