In het begin van dit jaar was Fabio Wibmer tijdens zijn ‘wintersport’ de politie te slim af. Een klein jaartje later reist hij van Lyon naar Parijs. Nu is dat op zich niet heel bijzonder, maar als je een mountainbiker bent die wordt gesponsord wordt door Red Bull, kan je er vanuit gaan dat dit niet op een normale manier gaat.

Een trip van zo’n 500 kilometer en ongeveer 1500 hoogtemeters volgens Google Maps. Of hij alle 500 kilometers gefietst heeft durf ik je niet te zeggen. Met 1500 hoogtemeters op de route, zal je ongetwijfeld ook afdalingen tegenkomen. En die afdalingen, heeft Wibmer bijna allemaal via de trap gedaan als je het filmpje bekijkt. Spectaculair en met het nodige risico vliegt hij soms letterlijk dwars door verschillende Franse steden. Daarbij maakt hij ook gebruik van stoeprandjes en muren om met de hoge snelheden niet uit de bocht te vliegen.

Wat exact het doel is van zijn reis van Lyon naar Parijs is mij niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat deze video één van de trailers is voor zijn film ‘To the Limit’ die over niet al te lange tijd zal verschijnen. Onvoorstelbaar wat hij doet met zijn fiets, al laat hij aan het eind ook zien dat niet alles direct goed gaat.