White Industries ken je wellicht van de naven die veel worden gebruikt door wielbouwers. Naast naven hebben ze ook bottom brackets, pedalen, single speed tandwielen en een crankset met VBC-Rings. Dat laatste vraagt om een beetje uitleg en wellicht dat de volledige naam al een klein lampje doet branden.

White Industries heeft twee soorten cranksets, namelijk voor de mountainbike (de ENO) en voor de racefiets(de VBC), waar VBC-Rings op gemonteerd kunnen worden. VBC staat voor Variable Bolt Circle, wat neerkomt op een variabele steek. Als je onderstaande foto’s bekijkt wordt het principe direct duidelijk. Doordat er vijf bevestigingspunten zijn zal de binnenring automatisch gecentreerd komen ten opzichte van het buitenblad. White Industries geeft aan dat er een minimaal verschil van 10 tanden tussen binnen en buitenblad moet zitten. Dit kan je uitbouwen tot maximaal 24 tanden verschil. Daartussen ben je dus vrij te combineren. Qua aantal tanden varieert dit bij het binnenblad van 24 tot 38. Voor het buitenblad heb je de mogelijkheid van 38 tot 52 tanden. Alle ‘even’ vertandingen hiertussen zijn mogelijk.

De gezamenlijke prijs voor een set van deze tandwielen is 172 Dollar (77 Dollar voor het binnenblad en 95 Dollar voor het buitenblad). Echter; deze bladen passen enkel op White Industries’ eigen producten.

Via White Industries