Het Art Program van Cinelli is een bekend fenomeen. Kunstenaars maken de designs voor producten die Cinelli op de markt brengt. Hierbij gaat het voornamelijk om koersklakskes, sokken en handschoentjes. De Icons collectie van Mike Giant is wellicht het meest bekende Art Program van Cinelli.

Yoon Hyup
Voor één van de collecties uit het Art Program klopte Cinelli aan bij Yoon Hyup. De in Seoul geboren artiest woont en werkt in New York. Zijn abstracte kunstwerken bestaan vooral uit dikke ronde lijnen en punten. Zijn design voor deze collectie heet City Lights en als je kijkt naar het shirt herken ik daar de skyline van een drukke stad als bijvoorbeeld New York in. In de verte de wolkenkrabbers die langzaam overgaan in de donkere lucht met sterren. Goed gelukt dus, aangezien hij zich heeft laten inspireren door de drukte en muurschilderingen uit de grote stad.

City Lights
Het design vind ik het mooist uitkomen bij het shirt. De collectie heeft verder nog een koersklak, twee paar handschoentjes, sokken en armstukken. Bij de armstukken zit ook hetzelfde verloop van de drukke onderkant naar de rustige, donkere bovenkant. Het design van de sokken, koersklak en de handschoenen zijn veel bonter. Naar mijn idee hebben ze hiervoor het design uit het onderste deel van het jersey gebruikt.

Snel uitverkocht
De items zijn verkrijgbaar via de officiële online shop van Cinelli. Mocht je graag in de City Lights collectie willen rijden moet je er snel bij zijn want het gaat hard met de verkoop. Zo is op het moment van schrijven, maat S van het shirt al niet meer op voorraad.