Bijna een jaar geleden verraste Zipp vriend en vijand met de Zipp 454 NSW wielen. Wielen met een zaagtanden profiel en verschillende technieken die zijn afgekeken van moeder natuur. Dezelfde technieken hebben ze ook gebruikt in de nieuwe Zipp 858 NSW wielen. De 858 is letterlijk en figuurlijk de grote broer van de 454. Exact dezelfde technieken, maar met velgen die, zowel voor als achter, 24 mm hoger zijn.

De Zipp 858 NSW is het ultieme wiel als je voor aerodynamica kiest, volgens Zipp. Dankzij het zaagtandenprofiel zijn de wielen stabiel bij zijwind en ook de weerstand van ‘drag’ wordt verminderd. Dit was bij de 454 al het geval, maar met de hogere velg van de 858 zijn deze voordelen nog groter.

De wielen zijn verkrijgbaar in twee varianten. Een schijfremvariant en een set voor reguliere remmen. De schijfremvariant heeft 24 spaken in beide wielen en is voorzien van een center-lock naaf om de schijf te monteren. Daarnaast zijn naven aan te passen voor een steekas. Ga je voor de reguliere variant zal je in het voorwiel 18 spaken tellen en in het achterwiel 24. Qua prijs zit er geen verschil tussen deze twee varianten en ook in vergelijking met de 454 NSW wielen is er geen verschil. Een voorwiel kost € 2000,- en een achterwiel kost € 2400,-. Al met al een set wielen voor € 4400,-. Een stevige prijs, maar dan heb je wel een wielset waarmee je gezien wordt!

 

Via Zipp

Tags: