Tijdens de ploegentijdrit op het afgelopen WK reden de dames van Canyon/SRAM naar een gouden medaille. Opvallend hierbij waren de achterwielen die de dames in de fiets hadden. Het dichte achterwiel, dat normaal zwart met wit is, werd vervangen voor een verzameling bont gekleurde wielen. Gesoigneerd als de dames waren hadden ze de kleur overschoenen afgestemd op de kleur van het achterwiel. Roze, geel, blauw en wit waren de kleuren waarmee de dames de snelste tijd wisten te klokken. Inmiddels zijn deze wielen ook beschikbaar voor de consument. Niet geheel toevallig dat dit item voor tijdrijders vlak voor de Wereldkampioenschappen Ironman wordt gepresenteerd. Dit vind plaats op 13 oktober op Hawaï.

Zipp Super-9 30th-anniversary
In 1988 werd Zipp opgericht met de missie om je sneller te maken. Nu, dertig jaar later, is deze missie nog niet veranderd. De technieken die gebruikt worden in de producten zijn dat wel. Om dit 30-jarige feestje niet ongemerkt voorbij te laten gaan hebben ze de kleuren van vroeger weer toegepast op hun snelste wiel, de Super-9. In ’88 introduceerde Zipp het witte disc wiel dat in de jaren nadien werd gevolgd door de gele, zwarte, blauwe en roze uitvoeringen. De Super-9 30th-Anniversary edition heeft de looks van dertig jaar geleden maar de specs van tegenwoordig. De dimple structuur, een bredere velg, Zipp naven (daar waar vroeger gebruik werd gemaakt van andere merk naven) en de vernieuwde remrand zoals we dit ook al zagen bij bijvoorbeeld de Zipp 404 NSW wielen.

Disc NSW
Naast de gekleurde wielen is er ook een volledig zwart wiel in de 30th-Anniversary serie. Dit Super-9 wiel heeft de mat-zwarte decals zoals alle wielen uit de NSW serie. Daar waar reguliere Zipp wielen, en ook de gekleurde wielen, witte decals hebben. Het witte wiel hierbij uitgezonderd. Renners die rijden met een Zipp 454 NSW wielset kunnen nu een passend NSW Super-9 disc achterwiel aanschaffen. Aangezien wielen uit deze NSW serie ook verkrijgbaar zijn voor schijfrem, is dit bij het Super-9 disc NSW wiel ook het geval. Het monteren van de schijf gaat middels centre-lock.

Clincher
Een jubileum wiel gaat over de toonbank voor $ 2875,-, een kleine € 2500,-. Fors, maar vergelijkbaar met andere wielen van dit kaliber. Amerikaanse klanten kunnen het wiel rechtstreeks bestellen via de website. Daarbij is er voor hen de mogelijkheid om het wiel te personaliseren. Je naam, bijnaam of een quote wordt dan gratis op het wiel geprint. Dit kan helaas niet voor klanten buiten Amerika. Klanten buiten Amerika kunnen het wiel via een Zipp dealer bestellen.

Via Zipp