Waar je bij het merk Campagnolo waarschijnlijk als eerste denkt aan de groepsets, maakt het Italiaanse merk ook prachtige carbon wielsets. Eerder dit jaar herintroduceerde Campagnolo de Hyperon Ultra wielset en nu is het de tijd voor de Hyperon wielset waarvoor ze technologieën van de Hyperon Ultra hebben overgenoemen.

Eenvoudig maar strak uitziend ontwerp

De velgen zijn matzwart en Campagnolo heeft de velgen niet gespoten, om zo gewicht te besparen. Bij het ventiel staat het logo van Campagnolo in het grijs, en aan de andere kant van de velg staat de typeaanduiding Hyperon in grote, grijze letters. Net als de velgrand zijn ook de spaken en de naaf zwart, en dat zorgt samen voor een eenvoudig maar strak uitziend geheel.

Kleine broertje van de Hyperon Ultra wielen

‘Vroeger’ bestond deze wielset ook al, maar dan heb ik het over het tijdperk van de velgremmen. Als we de Hyperon naast de Hyperon Ultra wielen dan naast elkaar leggen zien we dat de Hyperon wielen 100 gram zwaarder zijn dan de Hyperon Ultra wielen (1340 gram vs. 1240 gram) en dat de prijs dan weer iets lager ligt (€ 3.650,- vs. € 2.590,-). 1340 gram is nog steeds keurig voor een carbon wielset en je houdt dan ruim € 1.000,- in je zak.

De interne velgbreedte is 21 mm en de velghoogte is 37 mm. De velgen zijn tubeless ready. Het voorwiel heeft 21 spaken en het achterwiel 24 spaken en de wielen zijn zo gespaakt dat de spaken twee maal kruizen. In tegenstelling tot de Hyperon Ultra hebben de Hyperon wielen aluminium naven. Er zijn versies beschikbaar voor Campagnolo, Shimano en Sram.

H.U.L.C. techniek en C-Lux afwerking

Campagnolo werkt met de H.U.L.C. techniek, een methode waarmee er zo min mogelijk carbon nodig is om een sterkte velg te maken. Door minder carbon te gebruiken bespaar je dan weer gewicht. Datzelfde geld voor de C-Lux afwerking, een afwerking zonder het gebruik van verf. En ja, ook dat bespaart dan weer gewicht.

Meer info via Campagnolo.