Dat er een Experience Center van Shimano in Valkenburg zit mag toch haast geen nieuws meer zijn. Elke zichzelf respecterende wielertoerist zal de afgelopen paar jaar toch er wel een keer langs gekomen zijn. Als het al niet tijdens de Amstel Gold Race was, dan wel op eigen houtje. Hoe dan ook, je kan er tegenwoordig ook fietsen van Canyon testen.

Als je dan toch een keer in Valkenburg bent en je hebt een fietshart (en dat heb je, want was je dit nu niet aan het lezen) dan is het echt de moeite waard om eens bij het Experience Center naar binnen te lopen. Het geeft je een interessante en leuke inkijk in het bedrijf “Shimano”. Wij kennen het natuurlijk allemaal van het fietsen, maar ook bij het vissen is het een grote naam. En net zoals er een grote visvijver aanwezig is, kan je er ook fietsen. Althans, in de omgeving. En laten we wel wezen, weinig gebieden in Nederland zijn zo mooi en divers voor fietsers als Zuid-Limburg.

Het merk dat je alleen via internet kan kopen is nu toch te testen dus. Al is Valkenburg niet voor iedereen om de hoek, het is altijd wel een bezoek waard voor de fietser. Het Experience Center heeft in eerste instantie een Canyon-vloot van 36 fietsen, bestaande uit 22 mountain- en 14 gravelbikes, zoals de Canyon Grail en de Grizl. Daar komen binnenkort ook nog een aantal Aeroad racefietsen met Shimano’s nieuwe 12-speed groepen bij.

Je betaalt er € 32,95 voor en dan krijg je de fiets de hele dag mee en krijg je nog wat lekkers achteraf. Het is een uitgelezen kans om eens uitvoerig een Canyon te testen, mocht je die op het oog hebben. Je kan overigens ook nog altijd een racefiets, gravel-, mountain-, of e-bike huren (als je niet wil testen), dit is met € 25,- iets goedkoper. Dan gaat het niet om een Canyon, maar om een Shimano-gelabelde fiets. En mocht je er zin in hebben, je kan bij het Experience Center ook een hengel huren en wat gaan vissen.

Alle informatie en reserveringen gaan via het Bike Test Center. Veel plezier alvast!

Alle foto’s copyright Branding In Motion

Comments are closed.