Het merk Wahoo ken je waarschijnlijk wel van de fietscomputers die ze maken. Maar Wahoo heeft meer dan alleen fietscomputers, want ze hebben namelijk ook indoortrainers. Met vijf verschillende Kickr indoortrainers is er een ruime keuze qua indoortrainers bij Wahoo. En één van die vijf trainers is de nieuwe Kickr Move Smart Trainer. Een trainer die de fiets toelaat om natuurlijk te bewegen, aldus Wahoo.

Een bewegende indoortrainer

De Wahoo Kickr Move Smart is een indoortrainer die mee beweegt wanneer je aan het trainen bent. De trainer beweegt mee met de bewegingen die jij maakt, omdat het bovenste gedeelte op een soort rails is bevestigd die heen en weer kan. Ga je bijvoorbeeld op de pedalen staan dan zal de fiets mee naar voren bewegen. De Kickr heeft een voorwaartse beweging van maximaal 20 cm. Wahoo probeert met deze trainer zo dicht als mogelijk bij de ervaring te komen die je op de weg hebt tijdens je training.

Een andere eigenschap van deze Kickr is de tweevoudige asbeweging. Het voordeel hiervan is dat dat je bijvoorbeeld bij een sprintje de fiets naar links en rechts kan bewegen, maar ook naar voren en achter. Als je een training wil doen zonder dat de Kickr meebeweegt dan is er een lock-out optie op de trainer aanwezig. De Kickr maakt volgens Wahoo weinig geluid tijdens het trainen. Ik ben benieuwd of de indoor trainer hetzelfde gevoel kan geven als een training buiten, of dat je tenminste in de buurt komt van dat gevoel.

De specs

De specificaties van de indoor trainer zijn eigenlijk hetzelfde als die van de al wat langer bestaande Kickr Smart Trainer. De trainer kan een stijgingen van 20% en dalingen van 10% simuleren. Het maximale wattage dat de Kickr aankan is 2200W, en dat is voor ons in principe wel genoeg 😉 De Kickr heeft een power nauwkeurigheid van +/-1%. Bij de levering van de Kickr wordt een 11-speed cassette met een 11-28 verhouding geleverd, en dus kan je gelijk aan de bak. De Kickr is ook geschikt voor 12-speed. Mocht je tijdens de training iets willen pakken waarvoor je van je fiets af moet dan is dat geen probleem, want met de ERG-functie bouwt de trainer de wattages weer stapsgewijs op zodra je weer op de fiets zit. Het maximale gewicht van de renner is 113 kg.

Veel accessoires

De Wahoo Kickr Move Smart Trainer kost € 1.599,99. Naast de indoor trainer zelf heeft Wahoo ook nog een aantal extra accessoires. Zo kun je een Kickr Climb kopen, een accessoire waarmee je fiets echt de lucht in gaat bij het klimmen. Of tenminste, je voorwiel komt van de grond. Wanneer je de Kickr Climb gaat gebruiken in combinatie met de nieuwe Kickr Move Smart heb je wel een adapter voor de Kickr Climb nodig, want anders staat deze te laag. De Kickr Climb kost € 699,99 en de adapter kost € 49,99.

Niet nieuw maar Wahoo heeft ook iets bedacht tegen de warmte tijdens een indoor training, namelijk de Kickr Headwind. De Kickr Headwind is een slimme ventilator, zo gaat hij harder blazen als je snelheid of hartslag stijgt. Ook is er nog een trainingsmat waar de indoortrainers op kunnen. De mat vangt zweet op en dempt het geluid van de trainer. Als laatste gadget is er nog een handige tafel om bijvoorbeeld je laptop, iPad, etc. op te zetten.

Meer info via Wahoo.

Tags: