Gezellig met de familie en vrienden bordspelletjes doen. Nu hoef je niet meer te ganzenborden, monopolyen of te mens-erger-je-nieten.

Er is nu een bordspel genaamd Linkeballen. Het is een familiespel gemaakt door een familie uit Enschede. In 1967 is de familie Van der Hulst al begonnen met het spel. In de afgelopen jaren is het spel regelmatig bijgewerkt en aangepast. En uiteindelijk heeft men nu het spel zo uitgewerkt dat het een officieel bordspel is geworden.

Hoe werkt het? Het spel bestaat uit 2 etappes: een bergetappe en een vlakke etappe. Tijdens het spel komen er allerlei onderdelen van het wielrennen naar voren, als Tussensprints, bonificatieseconden, de gele trui, windvoordeel, valpartijen etc. Je moet het spel tactisch spelen, en daar heeft de familie Van der Hulst ook bewust zijn best voor gedaan. Ze wilden de geluksfactor minimaliseren. Dus je moet het lekker slim spelen. Het spel kan worden gespeeld met 2 tot 4 personen en als je nog kiest voor uitbreidingen dan is het spel met maximaal 12 spelers te spelen. Een etappe duurt ongeveer 1,5 uur om te spelen.

Is het dan alleen voor wielrenners? Nee, het is volgens de familie een spel voor iedereen. (je moet natuurlijk wel van bordspelletjes houden). We hebben het zelf niet gespeeld maar het ziet er wel erg goed uit, en als er ruim 30 jaar aan ontwikkeld is, moet het wel goed doordacht zijn.

Het spel kost € 44,- en is te verkrijgen via de webwinkel van Hulstgames