Als je veel moet reizen met het vliegtuig en dan ook je fiets mee moet of wilt nemen dan heb je een fietskoffer nodig. Dat kan nog best wel een klus. Met de nieuwe koffer van Evoc hoef je in ieder geval niet meer je stuur of zadel aan te passen.

Bij de Road Bike Bag Pro van Evoc hoef je alleen je wielen erut te halen. Je stuur blijft zelfs gewoon recht staan en je zadel hoeft dus ook niet los. Een van de argumenten die Evoc aanvoert is dat ‘elke millimeter belangrijk is’. Je hoeft niet meer alles af te stellen als je je fiets weer uit de koffer haalt. Het is alleen de wielen erin steken en klaar.

Een aantal delen van de koffer zijn van hard kunststof om de fiets te beschermen bij vervoer. Andere delen zijn ‘zacht’ gebleven, niet de hele koffer is van hard plastic, dat scheelt ook in gewicht. Ook de zijkanten zijn beschermd en er kan een tussenstuk geplaatst worden om te voorkomen dat de koffer ingedrukt kan worden.

Zonder wielen en pedalen kan de fiets in een standaard geplaatst worden. De fiets zit daarmee gefixeerd in de koffer en blijft goed op zijn plek. Voor het stuur wordt een extra Cockpit Pad meegeleverd. Voor de wielen worden twee wieltassen meegeleverd.

De koffer heeft twee vaste ‘skate’ wieltjes en er wordt nog een losse meegeleverd zodat de koffer in zijn geheel op wielen rust en het rollen makkelijker moet maken.

De Road Bike Bag Pro heeft een volume van 300 liter en weegt inclusief de bike stand 11 kilogram. De koffer heeft een adviesprijs van € 795,- en zal later dit jaar te koop zijn. Alle info bij Evoc.