Met fraai ontwerp en innovaties heeft Fabric snel een plekje verworven in de markt voor fietsaccessoires. Zo hadden we al eerder zeer mooie ALM zadel in handen, maar hadden we ook zo onze bedenkingen bij de ‘Cage-less’ bidon. Ze gaan in ieder geval hun eigen weg en dat is altijd leuk om te zien. Voor 2017 hebben ze een aantal nieuwe producten.

Helemaal nieuw in de collectie is verlichting en pompen. Alle lampjes zijn waterdicht, kunnen op meerdere manier gemonteerd worden en gebruiken LED’s. Zoals we van Fabric gewend zijn valt het ontwerp weer op. Het FL30 achterlicht heeft als bijzonderheid dat het remlicht heeft. Bij afremmen gaat het feller branden dankzij een elektronische accelerometer. Handig nog bij de andere modellen zijn de ‘voorkeuze’ knopjes waarmee je snel een ander modus kan selecteren. Die knopjes kunnen overigens zowel wit als rood licht weergeven. Dit kan pas komen als de batterij van de lamp bijna leeg is. Dan kan je de ‘schijnwerper’ functie uitzetten en het lampje zo draaien dat de ledjes naar voren wijzen, zodat je toch gezien kan worden en veilig thuis kan komen.

De FL30 lampjes zijn gemaakt om gezien te worden. Ze zijn klein met 23mm x 74mm, cilindrisch van vorm en met een rechthoekige LED-strip. Ze kunnen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Zowel het voor- als achterlicht zijn 30 lumen sterk, komt in zwart of wit is oplaadbaar via micro USB. De overige modellen, en natuurlijk met name die voor de voorkant, ertoe dienen om in het donker iets te kunnen zien. De modellen FL150, FL300 en FL500 hebben respectievelijk een lichtopbrengst van 150, 300 en 500 lumen, zoals de naam al doet vermoeden.

Fabric-Light-FL530Fabric-Light-FL500Fabric-Light-FL500-2

Naast de eerder uitgebrachte Chamber multitool hebben ze 4 extra minitools uitgebracht. De Six, Eight en Sixteen Tool, als ook de Chain Tool. De namen zijn heerlijk duidelijk, ze verwijzen naar het aantal functies, de Chain Tool is enkel een kettingpons.

Fabric-toolsFabric-chain-tool

Ook pompen zijn nieuw in de collectie. Opvallend daarbij is dat bij alle pompen de kop aan een slangetje zijn wat het pompen makkelijker moet maken en kans op kromme of kapotte ventielen kleiner moet maken. Ze kunnen omgaan met zowel Presta als Schrader ventielen. Ze hebben ook nog twee vloerpompen in het assortiment opgenomen. Fabric-pump-R150-R200Fabric-pump-flexible-head

Ook aan datgene waar ze hun bekendheid mee hebben verworven hebben ze gewerkt; de zadels. Zo is er nu ook een vrouwenuitvoering van de Scoop met gel en 155mm breed en is er nu ook een 142mm brede versie van de Line (met de gleuf over het midden), naast de bestaande 134mm.

Fabric-saddle-Scoop-Gel-Womens

Fabric.cc