Het Spaanse (of liever gezegd Baskische) Orbea is niet stil blijven zitten na het wegvallen van de Euskaltel-Euskadi ploeg uit het prof circuit.

We zien ze niet veel op de Nederlandse wegen, maar toch is het geen onbekende. Orbea heeft een rijke geschiedenis in het fietsen en de laatste decennia kennen we het natuurlijk vooral de oranje gekleurde Euskaltel-Euskadi ploeg. Een ploeg die niet weg te denken viel uit het peloton, maar toch is het doek voor de kleurrijke ploeg gevallen. Heel jammer, want de Basken konden altijd met name in de bergen voor wat spektakel zorgen. Helemaal tijdens de Vuelta natuurlijk. Met het wegvallen van de ploeg zal vooralsnog ook de oranje getinte fiets van Orbea van het wielertoneel verdwijnen.

Basken zijn taai, en ook Orbea laat het er niet bij zitten. Hun nieuwste fiets is daar een mooi voorbeeld van. Gisteren presenteerden ze de nieuwe Orca Race, hun absolute topmodel. Veel meer zwart kan niet, alles is zwart. Een combinatie van mat met glanzend. Het is ze daardoor zeker gelukt de fiets een stealthy karakter mee te geven. Het heeft de eigenschappen die je ook mag verwachten van een topmodel; aerodynamischer, stijver maar ook comfortabeler dan zijn voorgangers waarvan de eerste in 2003 ten tonele kwam.

Volledig zwarte fietsen zijn alleen niet heel bijzonder meer natuurlijk, daar is het nieuwe inmiddels wel vanaf. Laatste nog de Parlee ESX en eerder de Lightweight Urgestalt en de Cervelo RCA. Extra leuk detail daarom vinden wij dat de fiets ook nog beschikbaar zal zijn in de Euskaltel-Euskadi kleuren voor de kleurrijke fans van de Basken.

orbeablackorca2014-6

orbeablackorca2014 orbeablackorca2014-2 orbeablackorca2014-3 orbeablackorca2014-5