Het is niet een verrassing, want als je de line-up van Scope bekijkt ontbrak er nog een serie (als we de MTB lijn even buiten beschouwing laten). Ze hebben de Road en All-Road wielen. Daarbinnen is er dan de keus tussen de Race en de Sport. En die keus was er al wel voor de Road wielen, maar niet voor de All-Road. En de All-Road noemen wij voor het gemak de gravel wielen. Dus naast de All-Road Race is er nu ook de keus uit All-Road Sport.

Waar de Race wielsets een adviesprijs hebben van € 1.398,- is de Sport lijn iets vriendelijker geprijsd. € 998,- betaal je voor deze gravelwielset. De wielset zit nog in de pre-order fase en je hebt deze wielset alleen nog in een 42 mm hoge velg. Je kan wel kiezen de verschillende bekende body types. De wielset is tubeless ready en wordt al met een vooraf geïnstalleerd tubeless ventiel geleverd.

Uiteraard doe je met deze Sport wielset iets water bij de wijn als je hem naast de Race wielset legt. De Sport wielset is iets zwaarder doordat de onderdelen net even anders zijn. De velg is 30 mm breed en heeft een binnenbreedte van 21 mm. De naaf die wordt gebruiks is de Scope S-Series naaf met een 3-pallen systeem. Ter vergelijk, de Race lijn heeft een Diamond Ratchet 36T naaf. Maar ook met de prijs doe je dus iets water bij de wijn. Scope garandeert dat de wielen op 8 september worden verzonden.

Meer info via Scope

Comments are closed.