Zoals veel merken introduceert ook Shimano op Eurobike een nieuwigheidje, en dit keer is dat een limited edition van de S-Phyre RC903S fietsschoenen. En die limited edition gaat in dit geval om een kleurtje, en wel een heel opvallend kleurtje. Het lijkt wel een spiegel! De nieuwe zilverkleur glimt en glanst en dat is lekker opvallend. Het kleurtje is goed geslaagd als je het mij vraagt. En als je heel goed hebt opgelet heb je Jasper Philipsen al zien fietsen en zelfs winnen met deze schoenen in de Baloise Belgium Tour.

Kleur no. 6

Tijdens de introductie schreven we al over de S-Phyre RC903, en toen werd de schoen gelanceerd in de kleuren zwart, wit, blauw en rood. Inmiddels heeft collega Coen de S-Phyre schoen getest, en lanceerde Shimano in februari de schoen ook in de kleur champagne. En nu hebben we met de kleur zilver dus kleur nummero zes te pakken, en dat is zeker niet de minste. De kleur valt lekker op en zeker in de zon glanst de schoen als geen ander. Hij ziet er in het echt nog beter uit dan op de afbeeldingen van Shimano.

De schoen heeft net als de champagne variant een antracietgrijze hiel en verder is de schoen zilverkleurig. Zelfs de twee BOA’s zijn uitgevoerd in het zilver, en dat zijn toch de details die deze schoen afmaken. Op de zijkant staat S-Phyre en op de bovenkant in kleine letters de merknaam Shimano. De overgang tussen de antracietgrijze achterkant en de zilverkleurige voorkant verloopt soepel.

Dezelfde specs

Verder is er overigens niets aan de specificaties veranderd, en dat is ook niet nodig aangezien deze schoen nog geen jaar geleden geïntroduceerd is. In maat 42 weegt de schoen 228 gram. De prijs is € 379,95.

Meer info via Shimano.