Het Belgische Bioracer heeft een nieuwtje in de vorm van twee nieuwe shirts voor de indoorfietser. De eerste is het Speedwear Concept Cooling wielershirt (rechts op de foto) en de tweede is het Speedwear Concept Grafeen wielershirt (links op de foto). Nu was mijn eerste gedachte waarom nou twee verschillende versies. Nou, ze hebben er eentje voor als je fietst mét een ventilator en de andere is voor als je zonder ventilator fietst.

Speedwear Concept Grafeen – binnenfietsen met ventilator

Dit shirt is dus gemaakt voor als je met een ventilator traint. Bioracer legt het uit hoe dat zit. Het grafeenpatroon zorgt ervoor dat de opgenomen warmte supersnel wordt afgevoerd. Dit werkt juist goed wanneer de ventilator zorgt voor een luchtstroom. Met als resultaat verkoeling tijdens het fietsen. Voor de Olympische Spelen van 2020 zijn ze begonnen met het ontwikkelen van deze techniek.

Speedwear Concept Cooling – binnenfietsen zonder ventilator

Het tweede shirt heeft geen grafeen maar is gemaakt van Polartec Delta-stof die juist het zweet gebruikt om het lichaam koel te houden. Om er dan voor te zorgen dat het shirt niet aan je huid plakt, heeft de stof een 3D-textuur.

Goed te zien dat er volop wordt ontwikkeld bij Bioracer met deze twee technische shirts om binnen mee te fietsen. Welke je kiest hangt in dit geval af van of je een ventilator gebruikt of niet. De shirts worden maandag officieel gepresenteerd en dan wordt de adviesprijs ook bekend.

Meer info via Bioracer