Het Italiaanse merk Cinelli ken je waarschijnlijk vooral van de fietsen die ze maken, maar ook de kleding is het bekijken waard. Want Cinelli maakt kleding die niet dertien in een dozijn is, maar het merk kiest juist voor felle kleuren, opvallende prints en retro vibes. De 2024 collectie is behoorlijk uitgebreid en bevat zowel shirts, broeken en jasjes voor weg en gravel als caps en andere accessoires. We lichten er een aantal uit.

Het Supercorsa jasje kost € 219,-

Supercorsa Targa fietsshirt: retro in een nieuw jasje

Een fietsshirt dat direct opvalt, is het Supercorsa Targa shirt op de headerfoto en hieronder, met een rode basis, het Cinelli logo op de borst en de blauwe mouwtjes. Een echte klassieker, en als je goed kijkt zie je zes zakjes op de rug, in een dubbele laag van drie. Dit shirtje is ook een ode naar het retro Cinelli fietsshirt, dat nog stamt uit de vorige eeuw. Het shirt heeft een racefit, naadloze mouwtjes en biedt UV-protectie.

Het Supercorsa Targa fietsshirt kost € 178,-

Windproof Supercorsa jasje in twee designs

Een ander item dat ik wil uitlichten is het Supercorsa jasje, dat volgens Cinelli wind- en waterproof is. Het jasje bestaat uit drie lagen en is voorzien van een hoge kraag met windflap. Je hebt de keuze uit een donkerblauw jasje met lichtblauwe mouwen en een zwart jasje dat helemaal vol staat met Cinelli logo’s. Vooral met die laatste val je ondanks de zwart-witte kleuren lekker op.

Het Supercorsa jasje kost € 219,-

Happy to make another rider happy

Zoals gezegd zit je bij Cinelli wel goed als je van kleur houdt, en het meest opvallende item uit de nieuwe collectie is misschien wel dit windvest. Een okergele kleur, met op de achterkant in kleurrijke letters de tekst Happy to make another rider happy. Het vest is compact op te vouwen en volgens Cinelli ideaal voor frisse afdalingen in de bergen of als extra laagje voor een koud moment. De windvesten zijn naast deze gele kleur ook in de blauwe en zwarte kleuren van het Supercorsa jasje verkrijgbaar.

Het Supercorsa vest kost € 139,-

Cargobroek met grote zakken

In de collectie zien we ook nieuwe items voor op de gravelbike, zoals deze cargo fietsbroek met zakken op de zij- en achterkant. Vooral de zakken op de zijkant van de bovenbenen zijn lekker groot, waardoor je een hoop spullen kwijt kunt. Ook op de onderkant van de rug zien we nog twee ruime zakken. De broek is lichtgroen en heeft subtiele roze details.

De Gravel Agave fietsbroek kost € 199,-

Als vijfde en laatste item mag ik de koerspetjes natuurlijk niet overslaan. Menig verzamelaar heeft er al een aantal in de kledingkast en Cinelli blijft maar komen met ludieke designs met een retro uitstraling. Een collectors item als je het mij vraagt, en de petjes kosten € 29,- per stuk.

Meer info en de gehele collectie via Cinelli.

De koerspetjes van Cinelli kosten € 29,-