Deze weken zijn alle merken druk in de weer met het presenteren van nieuwe modellen. Gisteren was het de beurt aan Cadenz. Dit kleine Nederlandse fietsmerk is pas een jaar bezig en heeft op de Posbank haar Aero racefiets gepresenteerd; de CRB03.

Het frame is gemaakt van T700 carbon en de buizen zijn voornamelijk in de vorm van een vleugel, of Wingstreem (met dubbel e) zoals Cadenz dit noemt. Van de zijkant ziet de fiets er dik uit maar wanneer je erop zit dan valt op dat de buizen erg slank zijn. De kabels worden allemaal binnendoor geleidt, het balhoofd is geïntegreerd en de afwerking en de lak zien er strak uit. De achterrem is in tegenstelling tot de voorrem direct mount.

In eerste instantie zal deze racefiets beschikbaar zijn in 1 kleur, mat zwart met glans rood. Deze fiets is er vanaf € 2799,- Wil je dezelfde fiets als op de foto’s dan kost je dat €3849,- (het gewicht is dan zo’n 6,8 kg voor maat 56) Dat prijsverschil zit hem dan in de wielen. De rest is hetzelfde. Voor die vanafprijs krijg je:

Frameset: Cadenz CRB03 T700
Stuur – 3T Aeronova aluminium
Stuurpen: 3T
Zadelpen: Cadenz Full Carbon Wingstreem
Zadel: Prologo Kappa
Zadelpenklem: Cadenz integrated
Wielen: Fulcrum Racing Quattro LG
Band: Vredestein Fortezza 25
Groepset: Shimano Ultegra 6800

Je kan bij deze fiets een aantal onderdelen upgraden zoals de groepset, de wielset en het zadel. Wanneer je wil kan je voor € 1699,- ook alleen de frameset aanschaffen.

Via Cadenz kan je zelf de fiets configureren.

cadenz-crb03-10 cadenz-crb03-9 cadenz-crb03-8 cadenz-crb03-7 cadenz-crb03-6 cadenz-crb03-5 cadenz-crb03-4 cadenz-crb03-3 cadenz-crb03-2