Toen we de Juice Lubes vorig jaar kregen om te testen, verscheen er een glimlach op mijn gezicht om de beschrijvingen en namen van de kettingoliën. Juice Lubes is een merk met humor, maar serieus over de kwaliteit van de spullen die ze verkopen. En de afgelopen jaren zijn ze serieus bezig geweest met het milieu.

Alle verpakking zijn vanaf nu volledig recyclebaar. En van zeven nieuwe producten is de inhoud ook nog eens biologisch afbreekbaar! Dus als je voortaan je ketting smeert met de Chain Juice Dry en je druppelt er wat naast, dan is het niet zo’n probleem. Maar je moet natuurlijk niet ineens van een afstand je ketting gaan smeren, want gericht de kettingschakel smeren is nog altijd de beste manier ;-).

Voortaan kun je ecologisch verantwoord je fiets en ketting schoonmaken met de Dirt Boss Juice en Dirt Boss Super. Vervolgens kun je met Frame Juice je frame poetsen. En er is een speciale Frame Juice Matt Finish Detailer voor matte frames. Je ketting smeren doe je dan dus met de Chain Juice Dry. En voor andere delen die gesmeerd moeten worden heb je de JL69 onderhoudsspray. En na afloop kun je, je handen schoonmaken met de Hand Juice handreiniger. Een voorbeeld van hoe ze een product milieuvriendelijker maken: nou door de plastic deeltjes die in handreinigers voor het schuureffect zorgen te vervangen door vermalen walnootschalen. Goed verzonnen!

Goed initiatief van Juice Lubes om groener te worden! En met zinnen als ‘absolutely zero nasty-on-the-environment plastic beads’ wordt het kiezen voor milieuvriendelijke producten ook weer een stukje leuker. Het hele assortiment is te vinden op de website van Juice Lubes. En de biologisch afbreekbare producten zijn makkelijk te vinden met het Eco-logo.

Comments are closed.