Leuk zo’n EK, maar een beetje wielrenner kijkt natuurlijk al lang uit naar het belangrijkste evenement van het jaar: de Tour de France! Daarom hebben we alle etappes in Google Agenda gezet zodat jij ze ook gemakkelijk in je eigen digitale agenda kan importeren. Handig toch?

Van 26 juni tot 18 juli vind de Tour weer plaats in de zomer, zoals we gewend waren. Door Covid-19 was er even een uitgestelde versie afgelopen september, maar deze keer staan alle lichten op groen voor een start op 26 juni in Brest.

Elke etappe met alle details in je agenda

Omdat wij onszelf erop betrapten elke keer maar weer te Google-en naar de info van de etappe die dag, dachten wij: “dat moet handiger kunnen”. Et voila, daar was de digitale kalender voor de 2020 editie. Dit jaar doen we dat net zo. Elke etappe staat apart in je agenda met alle primaire info en nu ook met het hoogteprofiel bijgesloten.

Ook handig is om te weten wat nou de bergetappes zijn. Die pik je er dankzij de 🏔-emoticon in de titel zo uit. Ook de Cols hebben we zoveel mogelijk benoemd, dan weet je meteen waar je aan toe bent die dag. Benieuwd naar waar ze precies starten? Klik op de startlocatie en Google brengt je erheen.

De kalender is op meerdere manieren te gebruiken

Dezelfde kalender van vorig jaar hebben aangevuld met de 2021 editie. Dat is handig vinden wij, want als je die van 2020 nog hebt, dan zie je de etappes van 2021 vanzelf voorbij komen.

Heb je de kalender niet of niet meer, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan een link opslaan om onderstaand overzicht te raadplegen. Maar ons idee was om het in je eigen agenda te kunnen zetten zodat je het altijd bij je hebt. Wanneer je je abonneert op een agenda krijg je ook automatisch eventuele updates mee. Bij een download krijg je de updates niet mee. Er zijn dus verschillende manier om de kalender te gebruiken, aan jou om te bepalen wat het handigste is.

Je kan ook deze pagina opslaan in je favorieten en bovenstaande kalender raadplegen. Klik maar eens op een etappe om verdere info te zien.

De kalender downloaden of erop abonneren?

Hoe je kan abonneren en downloaden staat volledig uitgelegd in ons eerdere WorldTour 2020 kalender artikel. Al die kalenders zijn overigens ook bijgewerkt met de wedstrijden van 2021. Hieronder nog even in het kort voor Google/Android en Apple MacOS en iOS gebruikers:

Google en Android gebruikers: klik op het Google Calendar plusje: , rechtsonder bij bovenstaande kalender. Klaar!

Apple iMac of Macbook agenda: kopieer de URL hieronder en ga naar Archief > Nieuw Agenda-abonnement in de Apple Agenda. Gebruik je iCloud, dan zal hij ook op andere devices zichtbaar worden.

Apple iPhone of iPad: Geen iCloud? Doe dan het volgende: Ga naar Instellingen > Wachtwoorden en Accounts > Nieuwe account > Andere > Voeg agenda-abonnement toe > Kopieer en plak onderstaande URL.

De URL voor de Racefietsblog.nl Tour de France kalender:

https://calendar.google.com/calendar/ical/racefietsblog.nl_umgd477h9ifbt8cdnasppfeu5g%40group.calendar.google.com/public/basic.ics