UCI WorldTour 2020 herzien

De UCI WorldTour kalender van na maart kan je grotendeels schrappen uit je agenda door de COVID-19 maatregelen. De UCI heeft een nieuwe samengesteld. Wij weten niet hoe dit allemaal logistiek en organisatorisch voor elkaar moet komen, maar bijna het hele seizoen hebben ze alsnog in 3 maanden weten te proppen.

UCI WorldTour herziene kalender 2020
De herziene WorldTour kalender. De NK’s en EK staan er wel op, maar moeten nog bevestigd worden

Parijs-Nice in maart, gewonnen door Maximilian Schachmann, was de laatste WorldTour race die nog gereden is. Daarna is alles stil komen te liggen en werd er niet meer gekoerst. Terwijl de lockdown-maatregelen in veel landen aan het afnemen zijn is de UCI druk in de weer geweest om een nieuwe race-kalender samen te stellen. Die ziet er toch heel anders uit dan de vorige editie!

UCI Women's WorldTour herziene kalender 2020
De herziene Women’s WorldTour kalender voor 2020

Drie maanden koers, het wordt druk!

Augustus, september en oktober zijn de maanden waarin het allemaal gaat gebeuren. In augustus wordt er afgetrapt met de Strade Bianche met later Milaan-Sanremo en in het laatste weekend de start van de Tour de France. September zal voornamelijk in het teken staat van de Tour en het WK dat direct daarna start. Oktober is de maand van de Giro en Vuelta, maar ook 4 monumenten en de Amstel Gold Race. Het staartje van de Vuelta is nog in de eerste week van november.

De grote vraag is natuurlijk of het allemaal uiteindelijk door zal gaan en wie waaraan gaat deelnemen. De komende maanden zullen leren hoe het er uiteindelijk allemaal uit gaat zien. Wil je je agenda up-to-date houden, abonneer je dan op de WorldTour agenda die we voor je hebben gemaakt.

Zet de UCI WorldTour kalender in je eigen agenda

Als je bovenstaande kalender handig vindt, sla deze pagina dan op in je favorieten. De kalender werkt het beste op een desktopcomputer. Wil je er veel gebruik van maken op je telefoon, dan raden we aan om ze in je eigen favoriete agenda-app te gebruiken.

We hebben in een eerder bericht over de WorldTour in je agenda beschreven hoe je de kalender in je eigen agenda kan zetten. Daar staat hoe je dit doet met Google, Apple en Outlook. We raden aan je te abonneren waarna de kalender automatisch bijgewerkt wordt met eventuele updates. Je kan de kalenders ook downloaden, maar dan wordt deze niet automatisch bijgewerkt.