Dat er veel wielerliefhebbers zijn is natuurlijk alleen maar mooi. Overal waar je komt,  op elk feestje, heb je wel iemand om mee te praten over fietsen.

Maar ik denk dat het zo wel een beetje genoeg is. Er zijn teveel wielerliefhebbers! Teveel? Jazeker! Gisteren kregen we netjes ons inschrijfgeld teruggestort door Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht Bolsward. Teveel aanmeldingen voor de fiets elfstedentocht die pinkstermaandag 20 mei 2013 wordt gereden en dus mogen we niet meedoen. En we waren nog erg snel met inschrijven ook, maar blijkbaar niet snel genoeg.

In 2010 hebben we de fietselfstedentocht voor het laatst gereden. Zouden we hem al 5 keer hebben gereden dan zouden we  voorrang krijgen (dat krijgt iedereen met 5 keer de route gereden). Al met al dus heel netjes geregeld van ze, maar wel erg zuur omdat we dit jaar weer gepland hadden samen mee te fietsen. De Amstel Gold heeft ook altijd meer inschrijvers dan deelnemers, dus werken ze daar met een lotingssysteem. Conclusie: er zijn gewoon te veel wielerliefhebbers 🙂

Wel veel plezier alle 15000 gelukkigen want het is een erg mooie tocht met een super goede sfeer!!!

Dan maar een andere tocht rond die tijd plannen… (samen met de 3000 anderen die ook te laat waren)