Buiten fietsen is op dit moment in Nederland nog niet verboden, maar we zijn wel gebonden aan een aantal regels. In sommige Europese landen geldt er wel een straatverbod en alle (internationale) koersen tot eind april zijn afgelast. Gelukkig heeft het indoor trainen de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt en zijn er verschillende indoor cycling apps om de eenzame uurtjes op zolder of in de schuur door te komen.

Gratis premium opties van RGT

Een van deze mogelijkheden is de Road Grand Tours app, dat ik in de winter van 18/19 al eens testte. Destijds was het een gratis software dat hier en daar nog wel wat kon verbeteren. We zijn inmiddels zo’n anderhalf jaar verder en die tijd hebben ze goed besteed aan de verdere ontwikkeling van de app. Er zijn nu meerdere routes, zoals de Mont Ventoux en Cap de Formentor en je kan het koppelen met Strava en TrainingPeaks. Via de app kan je de sociale contacten onderhouden met mede-gebruikers en groepsritten of wedstrijden organiseren. Deze ontwikkeling heeft er ook voor gezorgd dat het platform inmiddels ook een betaalde versie heeft voor de premium functies.

Omdat we momenteel in een situatie zitten waarbij we elkaar zoveel mogelijk moeten helpen heeft RGT Cycling besloten de premium functies vrij te geven. Daarmee is nu ook de Premium versie van Road Grand Tours gratis te gebruiken voor iedereen.

Gratis Premium

Na het aanmelden voor de gratis versie kan je je opgeven voor de Premium versie. Om je aan te melden download je eerst de mobiele app (Android en iOS) en vervolgens de Screen app (Windows/Mac/iPad/AppleTV) vanaf de Road Grand Tours website. Dan volg je de instructies. Als je dat eenmaal klaar hebt stuur je een lege e-mail vanaf het adres waarmee je geregistreerd bent naar rideitout@rgtcycling.com. Bij ons duurde het een klein half uur totdat we antwoord kregen met de mededeling dat Premium unlocked was. Je start de apps dan opnieuw op om er gebruik van te maken.

We hebben een overzicht gemaakt met alles dat je nodig hebt als je aan de slag wil met indoor cycling. Ook handig als je al wat ervaring ermee hebt.