Een honderd jarig jubileum moet je vieren! Omdat het Italiaanse Columbus deze mijlpaal heeft bereikt, heeft Stelbel 19 limited edition frames gemaakt. Stelbel werkt sinds de oprichting van het merk al samen met Columbus. Daarmee is de buizenfabrikant, die werd opgericht in 1919, de belangrijkste partner van Stelbel.

Stelbel van stalen Columbus Cento buizen

Hetzelfde idee zagen we al bij de custom Victoire Cento, waarbij er eveneens gebruik gemaakt werd van de Cento buizenset. Deze set is door Columbus zelf op de markt gebracht vanwege hun jubileum. Stelbel geeft het jubileum wat extra aandacht door 19 frames te produceren. Een knipoog naar het jaar van de oprichting. Elk frame heeft koperen plaatje in de vorm van het getal ‘100’. Daarin staat het limited edition nummer gegraveerd om aan te geven welk frame uit de serie het is.

Stelbel Frame

Het frame heeft de typische kenmerken van Stelbel, zoals het gegraveerde logo op het bottom bracket. Aan de aandrijfzijde het logo, aan de andere kant staat ‘Cento’ te lezen. Het design van deze limited edition’s is ook precies in het straatje van Stelbel. Verder is er de herkenbare handtekening op de bovenbuis, het logootje boven het bottom bracket en de meegespoten zadelpen en voorbouw.

Bauhaus Art Movement Design

Omdat Columbus erg begaan is met de kunstwereld, heeft Stelbel een bevriende kunstenaar gevraagd het design te doen. Marco Franceschini kreeg de eer en liet zich inspireren door het Bauhaus Art Movement. En dat is niet toevallig, want zij vierden in 2019 ook hun honderd jarige jubileum. Geheel in stijl, is het frame opgebouwd met een Campagnolo Super Record groep. Ook de wielen komen van Campagnolo en is een set Bora WTO 60.

Via Stelbel