Afgelopen vrijdag werd de derde editie van de Backstage Series gehouden. Deze keer was het de beurt aan Trek die met zijn hoofdkantoor Benelux tegenwoordig in Harderwijk zit. De oude tankkazerne is omgebouwd tot een modern pand waar ze sinds deze zomer zitten.

Iedereen die zich had opgegeven voor dit event kwam rustig binnendruppelen. Eerst een koffie en een koek. Er werd volop met elkaar gekletst ondanks dat vele fietsers elkaar niet kenden. Een Madone RSL H1 en een Émonda SLR10, om maar 2 fietsen te noemen die ter decoratie in het atrium stonden, zorgden voor voldoende gesprekstof. Op de bovenverdieping, waar de productdevelopment afdeling zit, waren de deuren gesloten. Hier wordt al volop met prototypes voor volgens seizoen gewerkt en die mochten wij natuurlijk niet zien.

Na een kort welkom van Velozine en ons was het de beurt aan Luciën van Trek om meer te vertellen over het bedrijf. Dat het allemaal begonnen is in 1976 in een schuurtje in Waterloo (Wisconsin) waar de eerste stalen fietsen werden gemaakt. En als je dan bedenkt dat Trek nu zo’n 2000 man wereldwijd in dienst heeft, dan kun je zeker zeggen dat ze hun slogan: “We believe in bikes” best wel waar maken.

Na de sfeer van het merk en de technische hoogstandjes te hebben doorgenomen werd het tijd om te fietsen. Voor iedereen was naar wens een racefiets of mountainbike klaargezet (met naamstickertje!). Dus alleen je pedalen monteren en je was klaar. Hier en daar werd nog een zadel iets hoger of lager gezet. Ook had Trek bidon’s klaarstaan met sportvoeding en gelletjes. En ondanks dat het de hele week al slecht weer was, inclusief de voorspellingen, werd het buiten zelfs zonnig! Het was wel een beetje fris maar dat mocht de pret niet drukken. Begeleidt door Trek met een man voorop en een man achteraan de groep gingen we op pad. Prachtig fietsen daar in de buurt van Harderwijk. Je hebt er mooie bossen en weinig verkeer waar je last van hebt. Na zo’n 43 km fietsen, kwamen we weer terug bij Trek. De fietsen werden snel afgespoeld en iedereen kon lekker douchen waarna er nog wat te drinken en eten was.

Er werd nog even nagekletst, wat Bontrager producten verloot waaronder een setje R4 banden en high vis overschoenen. Daarnaast kreeg iedereen een goodiebag met onder andere een ass saver, bandenlichters en een paar opvallende sokken van The Athletic. Al met al een superdag wat ons betreft. Bedankt allemaal!

trek-backstage-2 trek-backstage-3 trek-backstage-5 trek-borninabarn trek-backstage-6 trek-backstage-7 trek-backstage-8 trek-backstage-9 trek-backstage-4 trek-backstage-14 trek-backstage-13 trek-backstage-15 trek-backstage-17 trek-backstage-19 trek-backstage-16 trek-backstage-20 trek-backstage-21 trek-backstage-10 trek-backstage-11 trek-backstage-12

Gerelateerd