De Mountainbikers onder ons kennen de tocht zeker wel: De Bike Transalp; een meerdaagse mtb wedstrijd door de Alpen. Even wat feitjes over de “tocht”:

– 600 teams van 2 personen
– deelnemers uit 40 verschillende landen
– fietsen van Bayern naar het Gardameer
– meer dan 600 km verdeelt over 7 dagen
– ruim 18000 hoogtemeters

Kortom iets voor de getrainde fietser. Nu leek het Bombtrack leuk om hun nieuwe cyclocrosser met de naam “the Hook” mee te laten doen. Volgens de reglementen van het evenement was dat namelijk mogelijk. Het was een beetje als grap, maar ook weer niet! Ze hebben niet de minste fietser gevraagd voor deze actie: Stefan –  Fish (misschien daarom ook de naam van de fiets “the Hook”) – Vis, die we weer kennen van onder andere zijn harde fietsen bij Team Fast en de Red Hook singlespeed wedstrijden.

Bizar
Ik kan natuurlijk wel opschrijven hoe bizar het is om zo’n wedstrijd te rijden met een cyclocrosser (zelfs Maarten Nijland – ex-veldrijder, heeft de 2010 editie gereden op een mountainbike), maar je krijgt een betere indruk door eens naar de foto’s hieronder te kijken, en stel je dan ook even voor dat je geen vering hebt. De CX-fiets was dus een Bombtrack Hook met carbon voorvork, 32c banden en dropbars. Ook had de fiets schijfremmen en geen vering!

Het is dan ook niet zo gek dat Stefan Vis met de Bombtrack niet om de podiumplekken streed. Downhill was vooral lastig om de andere deelnemers bij te houden. Toch eindigde hij op een 300ste plek (van de 600 sets deelnemers) en tijdens een klimetappe werd hij zelfs 160ste van alle 1200 deelnemers (2x 600). Het was niet alleen mooi weer. Twee hele slechte dagen zaten erbij. 5 lekke banden 2 nieuwe banden en nieuwe brakepads was de enige schade onderweg.

Bizarre maar gave actie dit! Dat Vis kan fietsen wisten we al, en dat hij ook een beetje gek is… tja… kijk zelf maar:

vis-moe bombtrack-hook-cx bombtrack-hook bombtrack-vis-16 bombtrack-vis-15 bombtrack-vis-14 bombtrack-vis-13 bombtrack-vis-12 bombtrack-vis-11 bombtrack-vis-10 bombtrack-vis-9 bombtrack-vis-8 bombtrack-vis-7 bombtrack-vis-6 bombtrack-vis-5 bombtrack-vis-4 bombtrack-vis-3 bombtrack-vis-2

Foto’s met logo rechtsonderin zijn van Sportograf en de bovenste foto’s zonder logo zijn van Jason Sellers / FWDbound.com.

BikeTransAlp
Bombtrack