Vandaag de tweede dag van Eurobike 2013. Wat is onze algemene indruk? 

Wat vooral opvalt bij Eurobike is dat het groot is. Zeg maar GROOT! Eigenlijk zijn alle merken, uitzonderingen daargelaten, aanwezig. Sommige met enorme stands andere met opvallend kleine stands. Zo viel ons op dat Specialized toch wel heeft uitgepakt. Een enorm creatieve stand met enorm veel ruimte. Andere merken als bijvoorbeeld Reynolds had een erg kleine stand. Dus hier zie je duidelijke verschillen. Natuurlijk ook door het marketingbudget dat voor iedereen verschilt.

De beurs wordt gehouden in Friedrichshaven wat een enorm gebrek is. Het is zo’n beetje middle of nowhere waardoor iedereen die ‘s-ochtends naar de beurs rijdt in een file van zo’n 15 km moet rijden. (wij logeren zelfs in Oostenrijk omdat in de buurt van de beurs geen hotel te vinden is. (en de paar hotels zijn al 1 jaar van te voren volgeboekt door de Eurobike gangers). Dus daar zouden ze wel eens wat aan mogen doen.

Wat wel heel goed is, is de sfeer. Iedereen houdt daar van fietsen en dat schept een band. Leuke gesprekken en veel te zien, heel veel zelfs. Zelfs iemand met ons Racefietsblog T-shirt 🙂 (zie foto hieronder) En er is zoveel te zien. Als je bij iedere stand een gesprekje zou houden, heb je zeker 3 weken nodig om alles te zien.

De komende dagen diverse updates hier op de site over de diverse producten. Wel valt op dat steeds meer merken al voor de Eurobike besluiten nieuwtjes naar buiten te brengen, maar hier kunnen we ze wel vaak als eerste in het echt zien en er foto’s van maken.

Dus tot later en groeten van de Eurobike in Germany.

eurobike-2013-3 eurobike-2013 eurobike-2013-2 eurobike-2013-4