Bij de profs zien we vaak custom fietsen met speciale thema’s en paintings. En dan doel ik niet op de roze fiets van Dumoulin tijdens de Giro, maar bijvoorbeeld de groene Cervélo waar Cavendish de Tour mee reed. Of de, met bladgoud bewerkte, fiets van Nibali.

Maar het kan altijd gekker en dat bewijst Joann Bortles van Crazy Horse Painting. Zij is al ruim twintig jaar werkzaam in de custom paint industrie. Auto’s, motoren, helmen en dus ook fietsen. Voor de triathleet Adrian Reyes heeft zij zijn Cervelo P5X onder handen genomen met als thema Iron Maiden. Adrian Reyes is lid van het Voodoo Endurance team en ik ga er vanuit dat hij toch op z’n minst een beetje fan is van de Engelse metal band. Het frame ziet er naar mijn idee erg agressief uit en volgens de paintjob is hij op deze manier ‘simply faster’. Naast de verschillende afbeeldingen van koppen/hoofden staat aan de rechterkant van het frame het logo van Iron Maiden. De andere kant van het frame is voorzien van de tekst: Moonchild. Dit is een track van de Londense band van het album Seventh son of a seventh son. Het zevende album van de band dat in 1988 uitkwam, mocht je daar geïnteresseerd in zijn.

Smaken verschillen en dat is maar goed ook. Ik vind een special paintjob op een fiets erg gaaf en in dit geval kan ik er ook lang naar kijken. Hoe langer ik kijk, hoe meer details er opvallen. Maar ik kan niet zeggen dat ik dit nou echt mooi vind. Komt wellicht ook omdat ik niets heb met Iron Maiden 🙂

Via Crazy Horse Painting en Adrian Reyes

Gerelateerd