Team Katusha was in het begin misschien een wat vreemde eend in de bijt, maar zijn inmiddels een vertrouwd gezicht in profpeloton. Dat komt onder andere door de overwinningen van bijvoorbeeld Alexander Kristoff, hun fraaie Canyon’s maar ook door hun teamkleding. Zeker dit jaar is die erg fraai. Ze hebben daaromheen nu een geheel eigen lijn ontwikkeld voor de wielertoerist en die spreekt ons net zo aan als de teamkleding.

Het gaat niet enkel om een shirt en een broek, maar echt een collectie. Dus verschillende jerseys en bibs, windjack en -vest, baselayers en accessoires. Geen half werk dus en dat is goed. Ze hebben drie lijnen, te weten Essential, Breakaway en Beyond. Hierbij gaat het niet om verschil in kwaliteit en prijs, de lijnen verschillen in stijl en toepassing. De Essential is vrij clean en subtiel van ontwerp, de Breakaway is geïnspireerd door de teamkleding met de herkenbare kleur en het logo. De Beyond-lijn (met het zwart/wit motief) sprong ons meteen in het oog, erg fraai. Een ‘Superlight’ jersey met bijpassende bib, net als bij de andere lijnen overigens.

Voor nu alleen ‘performance’ herenkleding, maar dat zal snel uitgebreid gaan worden met onder meer dameskleding en een Urban-lijn. Afgezien van de Breakaway-lijn hoef je geen Katusha-fan te zijn om met deze kleding te gaan rijden, daar is het niet herkenbaar genoeg voor. Slim gedaan. Je moet er wel voor in de buidel tasten, want met 160 euro voor de Icon jersey en 210 euro voor Icon bibshort is de kleding niet bepaald goedkoop.

Alles is te zien en te bestellen op katusha-sports.com

Katusha-Sports-02 Katusha-Sports-03 Katusha-Sports-04   Katusha-Sports-07 Katusha-Sports-08Katusha-Sports-06

Tags: