Als je veel en lang op de fiets zit heeft het lichaam soms net iets meer aandacht nodig. Dan kan je kleding nog zo fancy zijn, je huid gaat op een gegeven moment tegensputteren. Het zitvlak is een bekend punt van aandacht voor velen, maar als je huid blootgesteld wordt aan de elementen kan je daar ook wat extra aandacht aan schenken. Castelli heeft nu een aantal crèmes die je hiervoor kan gebruiken.

De nieuwe lijn heet “Linea Pelle” wat zich letterlijk vertaald in “lijn voor de huid”. Duidelijk dus. Geen ochtendcremetje voor het gezicht (zou ik ook niet proberen), maar crèmes om je te beschermen. Hieronder even op een rij;

Chamois Dry Lube
Het klinkt alsof je er ook je ketting mee kan smeren, maar het is voor je zitvlak tegen tegen zitklachten, wrijvingen en ontstekingen. Een droge, niet vettige crème die de huid laat ademen. Het bevat natuurlijke theeboomolie en kan direct op de huid of zeem aangebracht worden.

Warming Embro Cream
Als het erg koud is kost het soms moeite om je spieren warm te krijgen. Niet iedereen gaat een half uur warm rijden op een rollerbank voor vertrek van lange rit. De Warming Embro Cream breng je een paar minuten voor vertrek aan op je benen en warmt de huid en spieren op zodat je iets beter voorbereidt van start kan gaan. Het bestaat voor 80% uit natuurlijke ingrediënten. Was wel even je handen daarna en blijf vooral met spul ver van gevoelige lichaamsdelen vandaan.

Foul Weather Cream
Ook al ga je volledig in gepakt van huis, als het helemaal los gaat buiten blijf je nooit helemaal droog en warm. Dan is het een optie om deze waterbestendige crème te gebruiken die bescherming biedt tegen regen, wind en koude. Ook als het niet heel koud is en je toch met een korte of 3/4 broek wil rijden kan dit een goede extra bescherming zijn voor de blote huid. Het is op basis van natuurlijke plantaardige ingrediënten (57%), bevat geen aardoliederivaten en is niet schadelijk voor synthetische stoffen.

Alles crèmes komen in een flacon van 100ml en hebben een adviesprijs van EUR 17,-. Je kan ze ook alle drie in een combopack kopen voor EUR 50,-. Je bespaard er slechts één euro mee, maar dan heb je er wel een tasje er omheen.

Verkooppunten van Castelli vind je hier in Nederland en hier in België.

Castelli-Linea-Pelle-Combo-Pack