Zondag 5 mei kunnen de ware liefhebbers van de verfijnde Italiaanse kunst van het framebouwen de meesters zelf ontmoeten.

CycleYou te Schellingwoude (Amsterdam) heeft Dario Pegoretti en Doriano De Rosa weten te strikken voor een echte Italiaanse dag. Beide heren zullen die dag aanwezig zijn om te vertellen over hun werk. Een uitgelezen kans dus voor zowel eigenaars als liefhebbers om de heren te ontmoeten en te spreken.

Daarnaast is er de mogelijkheid om het EPS systeem (elektronisch schakelen) van Campagnolo te proberen en zal Fizik hun nieuwste zadels en schoenen presenteren.

Dario Pegoretti
Dario Pegoretti is een Italiaanse framebouwer die werkt vanuit Caldonazzo in de Dolomieten. Hij wordt gezien als een van de beste moderne framebouwers en pionier op het gebied van TIG gelaste frames. Hij werkt alleen met staal en aluminium. Met recht is hij ook een van de kleurrijkste en niet in de laatste plaats vanwege de unieke handgeschilderde frames. Geliefd bij de consument met voorliefde voor handgemaakte frames en ook bij de profs. Een Pegoretti staat ook op het verlanglijstje van Laurens ten Dam. Het verhaal gaat overigens dat Tom Boonen in 2007 zijn groene trui behaalde op een Pegoretti Marcelo met Specialized stickers…

Doriano De Rosa
Hoewel je van merken als De Rosa, Pinarello en Colnago zou verwachten dat de families ook actief aan de frames werken is dit alleen bij De Rosa het geval. Doriano, de zoon oprichter Ugo De Rosa, neemt alle handgemaakte titanium frames van De Rosa voor zijn rekening. Heb je een titanium De Rosa in je handen, dan weet je dus dat je iets speciaals vasthoudt.

Programma:
09.30 Koffie (espresso!) & verzamelen voor fietstocht – RSVP info[at]cycleyou.nl.
10.00 Start fietstocht
12.00 Gelegenheid voor douchen en omkleden
13.00 Lunch
14.00 Welkomstwoord JanWillem & Anno
14.30 Film “Of steel” – “D’Acciaio” over Dario Pegoretti
15.00 Dario Pegoretti vertelt…
16.00 Bier proeven / borreltijd

Leuk is ook dat de eigenaars van een Pegoretti of De Rosa hun fiets kunnen laten fotograferen in de fotostudio van Cycleyou! Even poetsen van te voren dus.

Wanneer: Zondag 5 mei
Locatie: CycleYou, Schellingwouderdijk 339, Amsterdam (Gratis parkeren)