Goede producten hoeven niet altijd van super geavanceerde materialen gefabriceerd te zijn. Eenvoudig en goedkoop, dat is ook wel eens fijn, toch? Dat is BBB meer dan goed gelukt met de HelmetShield. Een siliconen hoes die je over je helm doet. Of nou ja, een hoes, je moet toch echt meteen aan een badmuts denken. Iets dikker, maar hetzelfde idee. Vanwege de elasticiteit van de siliconen moet je echt even je best doen om de HelmetShield over je helm te krijgen, maar daarmee blijft hij wel heel goed op zijn plek zitten. Als je hem dan eenmaal helemaal over je helm hebt heengetrokken krijg je het resultaat zoals op de foto’s.

Zo heb je opeens een soort aerohelm, of een winterhelm, het is maar hoe je het bekijkt. Wat ons betreft vooral dat laatste. Alle ventilatiegaten van de helm zijn nu bedekt waardoor geen wind of regen nog bij je hoofd kan komen! De HelmetShield heeft zich nu al een paar keer bewezen en werkt perfect. Vanzelfsprekend is de ventilatie ook minder, dus wil je hem alleen gebruiken bij regen of heel veel wind. Maar dan is het echt een uitkomst, doordat je hoofd droog blijft. En het ziet er ook nog prima uit, moet ik zeggen. Sowieso beter dan een Speedo over je helm!

BBB HelmetShield BHE-76
EUR 19,99 (adviesprijs)

Met de dealer locator van BBB vind je de dichtsbijzijnde dealer.

BBB helmet shield | Racefietsblog.nlBBB helmet shield | Racefietsblog.nlBBB helmet shield | Racefietsblog.nl

Gerelateerd

 • Andreas

  Tjonge jonge jonge en dat moet 20 euro kosten? Kijk naar de eredivisie triathlon, daar trekken ze gewoon een badmuts van een paar euro over de helm heen. Dan maar een speedo over je helm hoor.

  • Je hebt natuurlijk een punt Andreas, maar wat H.O. ook al zegt; een beetje Speedo badmuts is kost ook zoiets, al zullen er ongetwijfeld goedkopere badmutsen zijn.

 • H.O.

  Denk het zelfde als Andreas, tjonge tjonge………. maar kijk uit, een goede speedo badmuts kost toch ook rond de 20 euro
  (Ze zijn er ook goedkoper)

 • Papageno

  Maar waarom is dit dan zwart? Je draagt een helm voor de veiligheid en die badmuts draag je bij slecht weer (slechte zichtbaarheid). Als er en fluor versie van was dan was ik om maar dit vind ik zo’n gemiste kans.

  • Komt misschien door het materiaal? Er zijn eigenlijk ook geen ‘high-vis’ helmen verkrijgbaar nu ik er zo over nadenk.

   • Papageno

    Klopt. Is een gat in de markt. Kijk maar naar motorrijders: steeds meer kiezen voor een high-vis helm. Je draagt de helm voor de veiligheid en als je hem op hebt zie je het zelf niet. Maar racefietsers zijn wat conservatief is me opgevallen. Ik ben toe aan een nieuwe helm en wil een high-vis version maar de keuze is erg beperkt. Wat zou overspuiten kosten?

 • Mark

  Een helm draag je imho niet als eerste om gezien te worden maar om je hersenpan te beschermen mbt valpartijen, takken etc. als we gezien willen worden (en is dat nodig of bewezen “veiliger” overdag??) kunnen we beter van die verkeersregelaarsvesten gaan dragen… Ik zie maar weinig racers in schemer/donker dus ik snap die behoefte naar hi-vis niet zo