Toen Adidas bekend maakte om weer wielerkleding te gaan maken, werd ik bijvoorbaat al vrolijk maar ook een beetje nerveus. Zouden de bekende en zo herkenbare strepen wel terugkomen in de designs? En hoe is de functionaliteit?

Wij kregen een kledingset opgestuurd met de typische zwart/witte Adidas look. Om precies te zijn het Adistar CD.Zero3 shirt, de Adistar bib short, de Kahl Triax overschoenen, de Adistar handschoenen en Adizero sokken. Een mooie complete set dus.

Als set ziet het geheel er erg “Adidas” uit. De sokken en de handschoenen zijn zwart met het witte Adidas logo met de strepen. Meer “Adidas” gaat het niet worden. Het shirt heeft ook de witte strepen op de mouwen en het witte logo op de borst en onderaan de achterkant. De broek is wat minder opvallend met een grijs logootje van Adidas. De oversokken zijn in eerste instantie niet als Adidas te herkennen, maar doordat het zo’n opvallend motiefje heeft, ga je het na een keer zien herkennen en weet je dus van merk het is. Al staat het logootje er in het zwart wel onopvallend op.

Het Adistar shirt
Van de hele set was deze (naast de Kahl Triax overschoenen) misschien wel mijn favoriet. Waarom? De uitstraling en de pasvorm. Echt heel fijn. De materialen die zijn gebruikt. De rits is iets grover dan veel fijne ritsjes die je vaak in wielershirts ziet. Wanneer je de rits dicht hebt, dan wordt die bedekt door een dun flapje stof. Aerodynamica is namelijk belangrijk bij dit shirt, wat je vooral terugziet op de schouders waar speciale aerodynamische stof is gebruikt. Verder is het shirt ontwikkelt in de windtunnel. Naast de drie “normale” achterzakken heeft dit shirt ook een klein waterdicht zakje dat met een rits wordt gesloten. Erg handig. De afwerking is ook heel mooi, zo wordt de onderkant van het shirt op zijn plaats gehouden door een antislip randje aan de binnenkant. Kortom: een erg fijn shirt waar je blij van wordt.

Prijs: €139,95

adidas-shirt

Adistar bib short
Een heerlijke bibshort met een comfortabele zeem. De zeem komt van EIT, die voor veel meer merken zemen maakt. De stof van de bretels zijn heel erg dun en voelen daardoor erg licht wanneer je hem aan hebt. De broek is iets minder opvallend omdat je er geen wit logootje van Adidas erop vindt. Daardoor is de broek wel heel goed met allerlei andere shirts te combineren. Er zijn weinig stiksels te vinden waardoor het geheel erg comfortabel aanvoelt. Voor deze broek is de techniek Formotion gebruikt. Een beetje compressie zorgt voor een fijne pasvorm. Onze versie heeft een brede zwarte band onderaan die de pijpen op z’n plek houden. De nieuwe versie heeft deze band in het wit, waarmee je net even een beter Adidas gevoel krijgt.

Prijs: €159,95

adidas-broek

Kahl Triax overschoenen
Super opvallende overschoenen, waar je regelmatig een positieve opmerkingen over krijgt tijdens het fietsen. Ze zijn gemaakt van polyester (95%) en spandex (8%). Het aantrekken gaat prima doordat de rits een grotere opening aan de bovenkant geeft. Aan de onderkant zitten 2 gaten voor de plaatjes onder je schoenen en voor het loopstuk van de hak. Het geheel sluit heel strak aan om de schoen en valt lekker op door het motief en kleur. Ik vind ze gaaf! Ze zijn niet persé heel warm of waterdicht maar je koopt ze vooral voor de looks.

Prijs: €29,95

adidas-overschoen2

Adistar handschoenen
De handschoenen zijn aan de bovenkant van synthetisch stretch materiaal en de palm is gemaakt van geitenleer. Ze hebben op verschillende plekken padding en voelen redelijk dik. Bij het rijden, wordt het extra dikke stukje stof tussen de duim en wijsvinger een beetje in elkaar gedruk. Omdat de stof in dat geval niet helemaal strak meer is, kan dit voor extra drukpunten leiden. Ik zou dan eerder voor de racehandschoenen kiezen zonder die extra padding. De handschoenen zien er wel weer erg mooi uit.

Prijs: €34,95

adidas-handschoenen

Adizero sokken
Erg fijne sokken, met een wit randje (dat een beetje reflecterend is) en een wit Adidas logootje aan de bovenkant. De stof is dun en zorgt voor goede ventilatie. Je kan op sommige plekken je huid door de stof heen zien. De microvezel waarvan de sok gemaakt is, voelt erg lekker aan. Er is een sok voor links en eentje voor rechts (dat staat er ook op). Bij de teen en bij de hiel is de stof iets dikker, maar niet té. Echt fijne hoge sokken.

Prijs: €15,95

adidas-sokken

Meer info kun je vinden op de Adidas website

adidas-wielerset adidas-wielershirt adidas-mouw adidas-wielershirt2 adidas-overschoen3 adidas-overschoen

Gerelateerd

Tags: