Vroeger was alles beter…. Dat moeten Brett en Shelly Horton ook hebben gedacht toen ze zijn begonnen met verzamelen. Inmiddels is deze verzameling uitgegroeid tot de “Horton Collection” die ze te koop aanbieden via de website hortoncollection.

Tijdens het verzamelen van deze collectie hebben ze vele wielerlegendes, organisatoren en wedstrijden van dichtbij meegemaakt. Dankzij deze ontmoetingen hebben ze een behoorlijk aantal stukken wielerhistorie aan de collectie kunnen toevoegen. Een kijkje op de site is meer dan de moeite waard, maar verwacht niet dat je een vintage-shirtje kan scoren voor een paar tientjes. Alle items zijn origineel en waar mogelijk gesigneerd.

Een van de meer recente items is bijvoorbeeld de roze trui van Alberto Contador in 2008 toen hij voor Astana reed. Voor ‘slechts’ $ 1350,-  is deze te koop. Een shirt van Joop Zoetemelk uit 1983, toen hij voor Coop-Mercier reed, gaat over de toonbank voor $ 399,-.

Naast jerseys kan je bij de Horton’s ook terecht voor originele Tour de France medailles, vaantjes, posters en gesigneerde posters van renners. Mocht je zelf nog wielerhistorie in huis hebben dan staan de Horton’s er altijd voor open dat je contact met ze opneemt. Dit kan via eerdergenoemde website.

 

Gerelateerd